Manualna fizioterapija

Dotik je že sam po sebi lahko zdravilen, naše delo z rokami obsega različne tehnike, ki obravnavajo mehka tkiva, predvsem pa smo specializirani na področju fascialne obravnave.

Naše delo poteka po sledečem zaporedju:

  • Prvo opravimo razgovor in celostni pregled položajev telesnih struktur in segmentov,
  • in potem oblikujemo koncept obravnave, ki mu sledi terapija preko miofascialnih ovojnic oz. druge tehnike, ki so najbolj primerne za posameznika.

Tehnika Anatomy Trains pomeni holistično strategijo povezovanja in odzivanja telesa. S to tehniko obravnavamo posamezne funkcionalne predele, ki nam dajo odziv celotnega telesa.

Zakaj? Miofascialne ovojnice so pajčevina, ki obdaja vsako našo mišico, kito, vez, kost, vsak organ,… Vsebujejo ogromno senzorjev, preko katerih z našim pritiskom, vašim gibanjem in zaznavanjem sporočamo možganom, kaj je v vašem telesu naraven in bolj pravilen položaj. Tako vplivamo v globino vašega telesa in ga tridimenzionalno spreminjamo z namenom, da odpravimo vzrok vaše bolečine.

Pri našem delu uporabljamo tudi druge manualne tehnike:

  • Kaltenborn-Evjenth
  • OMMT/Cyriax (ortopedska in manualna medicina)
  • Trigger point
  • Ergon IASTM
  • Osteopatske tehnike

Stopala so temelj našega telesa in vsi nadaljnji gradniki se posledično odzivajo glede na njihov položaj. Preko sproščanja ovojnic na stopalih lahko vplivamo na našo držo vse do glave.

S takšnimi korekcijami se lahko dolgoročno spremeni položaj telesnih segmentov, ki so morda vzrok kroničnih bolečin, nepravilne drže, slabšega psihofizičnega stanja in tudi zmanjšanja funkcionalnosti telesa.

Ob stiku stopala s tlemi se razpršijo vibracije od nog do glave. Ta valovanja so zelo pomemben del prenosa informacij v naše zavedanje, saj se preko njih telo odzove. Če so dnevno prekinjena, čutimo bolečinski dražljaj. Našemu telesu to jemlje energijo in še dodatno slabša držo. Ključno je, da nase gledamo celostno in poskušamo najti pravi vzrok bolečine ter ga s pomočjo kakovostnega pregleda, terapije in tudi samo delovanja, praviloma odpravimo.

Pišite nam

Polja označena z * so obvezna.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin. S klikom na Sprejmi piškotke« dovoljuješ vse namene obdelave.